2. あなたにできること
  3. 緊急行動(Urgent Action)
  4. エジプト: エジプト 同性愛嫌悪による迫害をやめよ

エジプト:
エジプト 同性愛嫌悪による迫害をやめよ

最新情報:
2017年11月 2日
国名:
エジプト
対象者:
サラ・ヘガジー(女性)ら性的指向を理由に拘束されている人びと(男女)
期限:
2017年11月16日
配信日:
2017年11月 2日
UA No:
231/2017

エジプト当局は、9月22日のマシュル・ライラのコンサートでレインボーフラッグが掲げられたことを受けて、少なくとも57人を性的指向を理由に拘束した。

治安当局は、旗を揚げたとされる2人と、さらに旗を揚げたかどうかに関係なく、性的指向を根拠に多数を拘束した。また、治安当局はネットのデートサイトをおとりに使った。コンサートの翌週、少なくとも男性9人が実刑1年から6年を宣告され、35人が略式起訴を受ける可能性がある。尋問を受けている人の中に、サラ・ヘガジーという女性がいる。また、今後、検察の調べを受ける人が11人いる。

拘禁されている人のうち、少なくとも55人が、「常習的放蕩」「放蕩の扇動」「性的逸脱を奨励」などの容疑で起訴された。サラ・ヘガジーさんと男性1人は、これらの容疑に加え「違法グループへの所属」という罪状も加わる。これらの罪は、刑法と売春法により最高15年の刑を受ける。サラ・ヘガジーさんは、検察の質問に次のように説明した。留置所に入れられるとき、治安関係者が同房者に、「ヘガジーの容疑は、常習的放蕩だ」と説明したために、ヘガジーさんは、同房者から暴行や性的嫌がらせを受けた。

性的指向や性自認を理由に拘禁されている人は、良心の囚人だ。

アクションしてください。

英語またはアラビア語で、以下の当局への要請を盛り込んだ要請文を作成し、メール、ファックス、航空書簡(全世界90円)などで、できるだけ早く送ってください。同じ内容のアピール例文が後に続きます。それをご利用いただいても結構です。

• 性的指向や性自認を理由に拘禁されている人びとを、即時、無条件に釈放し、彼らに対する判決を破棄し、起訴を取り下げ、以後、拘束しないこと。
  • 拷問あるいは虐待である強制的肛門検査を即時停止し、すでに検査がなされた件に対しては、迅速に中立及び効果的な捜査をすること。
  • サラ・ヘガジーさんを虐待や拷問から守り、虐待の責任者を裁きにかけること。

宛先
Minister of Interior (内務大臣)
Magdy Abdel Ghaffar
Ministry of Interior
Fifth Settlement, New Cairo, Egypt
Fax: +202 2794 5529 +2027927189
Email:center@iscmi.gov.egorE.HumanRightsSector@moi.gov.eg
Twitter:@moiegy
書き出し: Dear Minister

President (大統領)
Abdel Fattah al-Sisi
Office of the President
Al Ittihadia Palace
Cairo, Arab Republic of Egypt
Fax: +202 2391 1441
Email:p.spokesman@op.gov.eg
Twitter:@AlsisiOfficial
書き出し: Your Excellency

コピー宛先
駐日エジプト・アラブ共和国大使
〒153-0042 東京都目黒区青葉台1丁目5-4
ハーテム・サラ・ハッサン・エルナッシャール 全権公使
Mr. Hatem Salah Hassan ELNASHAR

要請例文

Magdy Abdel Ghaffar
Ministry of Interior
↑ここに宛先を記入

Dear Minister;
↑ここに書き出しを記入

I am writing this letter to express my grave concern for Sara Hegazy and at least 56 people, who are detained solely because of their real or perceived sexual orientation or gender identity. Nine men have already received between one and six years’ imprisonment, and others are pending prosecutor investigation. Their charges include “habitual debauchery,” “inciting debauchery”, and “promoting sexual deviance” and those charges can carry prison sentences of up to 15 years under the penal code and the law on prostitution. Sara Hegasy told the prosecutor that she was beaten and sexually harassed by her cell mates because of her charges.

I urge you to immediately and unconditionally release all those detained based on their real or perceived sexual orientation, quash all sentences and drop all charges against them, and stop any further arrests.

I also call on you to immediately halt forced anal examinations which amount to torture or other ill-treatment, and order a prompt, impartial and effective investigation into the examinations that have already taken place.

Finally, I call on you to protect Sara Hegazy from torture and ill-treatment and bring those responsible to justice.

Your attention on this matter would be highly appreciated.

Sincerely,

↑ここにあなたの名前とアドレスを記入

このページをご覧になった方へのお勧め