2. あなたにできること
  3. 緊急行動(Urgent Action)
  4. エジプト: エジプト 同性愛嫌悪による迫害をやめよ

エジプト:
エジプト 同性愛嫌悪による迫害をやめよ

最新情報:
2017年11月24日 (更新情報)
更新履歴:
2017年11月 2日
国名:
エジプト
対象者:
サラ・ヘガジー(女性)ら性的指向を理由に拘束されている人びと(男女)
期限:
2017年12月21日
配信日:
2017年11月24日
UA No:
231/2017

性的指向で拘束された人の数は76人に達した。その内32人が有罪となった。一方、国会議員が同性愛を禁止する法案を国会に提出した。

9月22日のマシュル・ライラのコンサートでレインボーフラッグが掲げられた後、逮捕者が57人出た。その後、逮捕者は76人に増え、69人がなお勾留中である。そのうち32人が6カ月から4年の実刑を受け、残りは判決待ちだ。

リベラル派の政党、自由エジプト人党の国会議員が、67人以上の議員の署名を集めて、同性愛を禁止する法案を提出した。成立すると違反者には最高15年の刑が科される。法案は今期の国会で審議される予定で、審議を通れば、大統領の最終判断となる。

また、同法案は、音声や映像のメディアやソーシャルメディアを通し、LGBTI(レスビアン、ゲイ、バイセクシャル、トランスジェンダー、インターセックス)の人びとによるいかなる集会の案内・宣伝も禁じる。LGBTIのロゴやシンボルの表示、そのグッズ等の制作・宣伝などを行った場合も、最高3年の刑を受ける。さらに有罪で受刑者になると、その名前と受けた刑を二大全国紙に掲載することを当局に認めており、同性愛者への嫌悪をさらに煽ろうとしている。

性的指向や性自認にもとづく拘束は人権侵害だ。

アクションしてください。

英語またはアラビア語で、以下の当局への要請を盛り込んだ要請文を作成し、メール、ファックス、航空書簡(全世界90円)などで、できるだけ早く送ってください。同じ内容のアピール例文が後に続きます。それをご利用いただいても結構です。

• 性的指向や性自認を理由に拘禁されている人びとを、即時、無条件に釈放し、彼らに対する判決と起訴を取り下げ、以後、拘束しないこと。
  • 肛門検査は、一種の拷問や虐待であり、即時停止し、すでに行われた検査に対し迅速、中立な捜査をすること。
  • 性的指向に関係なく人権を認めることを否定する同性愛禁止法案などの法案・法律を排除すること。

宛先
Minister of Interior (内務大臣)
Magdy Abdel Ghaffar
Ministry of Interior
Fifth Settlement, New Cairo, Egypt
Fax: +202 2794 5529 +2027927189
Email:center@iscmi.gov.egorE.HumanRightsSector@moi.gov.eg
Twitter:@moiegy
書き出し: Dear Minister

President (大統領)
Abdel Fattah al-Sisi
Office of the President
Al Ittihadia Palace
Cairo, Arab Republic of Egypt
Fax: +202 2391 1441
Email:p.spokesman@op.gov.eg
Twitter:@AlsisiOfficial
書き出し: Your Excellency

コピー宛先
駐日エジプト・アラブ共和国大使
〒153-0042 東京都目黒区青葉台1丁目5-4
ハーテム・サラ・ハッサン・エルナッシャール 全権公使
Mr. Hatem Salah Hassan ELNASHAR

要請例文

Magdy Abdel Ghaffar
Ministry of Interior
↑ここに宛先を記入

Dear Minister;
↑ここに書き出しを記入

I am writing this letter to express my grave concern for the LGBTI situation in Egypt. The number of individuals arrested by Egyptian authorities for their perceived sexual orientation has risen to 76, with at least 32 individuals sentenced to prison. Meanwhile, the Egyptian parliament is debating a new draft law which would criminalize by law same-sex relationships if adopted.<

I urge you to immediately and unconditionally release all those detained based on their real or perceived sexual orientation, quash all sentences and drop all charges against them, and stop any further arrests.

I also call on you to immediately halt forced anal examinations which amount to torture or other ill-treatment, and order a prompt, impartial and effective investigation into the examinations that have already taken place.

Finally, I call on you to reject the new bill criminalising “homosexuality” and any future legislation which fails to recognise and protect the rights of everyone, regardless of their real or perceived sexual orientation or gender identity, to freedom of expression and assembly, freedom from discrimination and equality before the law.

Your attention on this matter would be highly appreciated.

Sincerely,

↑ここにあなたの名前とアドレスを記入

このページをご覧になった方へのお勧め