最新情報:
2019年11月21日 (更新情報)
更新履歴:
2019年10月26日
国名:
ロシア連邦
対象者:
エミール=ウセイン・ククら6人(全員男性)
期限:
2019年12月25日
配信日:
2019年11月21日
UA No:
126/2019

ロシアの軍事裁判所は11月12日、でっち上げのテロ罪に問われていたクリミアの人権擁護活動家、エミール=ウセイン・ククさんら6人に対し、7年から19年までの実刑判決を言い渡した。

2017年の逮捕以来、6人に対する当局の対応は、終始、不当なものだった。テロ容疑は嘘で塗り固められ、裁判はクリミアではなくロシアで行われ、民間人にも関わらず軍事法廷で裁かれた。

2014年にクリミア半島を併合して以来、ロシアは政策に抗議するクリミア・タタール人らを迫害してきた。今回の裁判もその圧力の一環だ。

6人は、クリミアの人たちの権利を訴えてきただけであり、当局は、直ちに判決を見直し、無罪にすべきだ。

ククさん以外の5人の名前は、Muslim Aliev, Vadim Siruk, Enver Bekirov, Arsen Dzhepparov, Refat Alimov。

アクションしてください。

英語で当局への以下の要請事項を盛り込んだ要請文を航空書簡(全世界90円)、ファックス、ツイッターのいずれかで、できるだけ早く送ってください。ご自身で要請文を作成されても結構です。ツイッターでは、例文最後の段落のみをご利用ください。

• あらゆる措置を講じて、6人に対する有罪判決が見直され、無罪で釈放されるようにする。

要請例文

Military Prosecutor, Lt.-Gen. Sergei Kolomiyets
Southern Military Region
Pushkinskaya Street, 72/korpus A
Rostov-on-Don 344002
Russian Federation
Fax: +7 (863) 2827968
Email: vp_uvo_aho@gvp.rsnet.ru

Dear Military Prosecutor,

I am appalled by the sentencing of Emir-Usein Kuku, Muslim Aliev, Vadim Siruk, Enver Bekirov, Arsen Dzhepparov and Refat Alimov on 12 November 2019 to long prison terms.

Since their arrest, more than three years ago, the rights of these men have been repeatedly and seriously violated. Their prosecution under Russian criminal law before a military court violates international humanitarian law and their right to a fair trial. The charges against them are trumped-up, and no credible evidence of any internationally recognizable crime has been provided against them during their protracted trial.

Despite this, they have been found guilty by the Southern District Military Court of “organizing of the activities of a terrorist organization” and “attempted forcible seizure of power” (Part 2 of Article 205.5, Article 30, and Article 278 of the Russian Criminal Code) and given lengthy prison sentences: Muslim Aliyev has been sentenced to 19 years in a penal colony, Enver Bekirov to 18 years, Vadim Siruk and Emir-Usein Kuku to 12 years each, Refat Alimov to eight years and Arsen Dzhepparov to seven years.

This prosecution follows a pattern of persecution of members of the Crimean Tatar community and all dissenting voices, following the Russian annexation of the Crimean Peninsula in 2014. Emir-Usein Kuku is a human rights defender and prominent member of the Crimean Tatar community who has been vocal exposing human rights violations and evidence of coercion and threats to the members of the community.

I am calling for an immediate and unconditional release of Emir-Usein Kuku and his co-defendants, and urge you to take all necessary steps to ensure that they are freed and that their sentences are quashed.

Yours sincerely,

↑ここにあなたの名前とアドレスを記入